fredag den 29. april 2011

Puslespil og lag på lag stempler

Jeg laver indimellem disse puslespil til min datter, som hun elsker at sidde og farvelægge. Men de kan nu også stemples, mistes og dekoreres på mange andre måder til pynt på layouts og kort. Her er hvordan jeg laver mine Magnolia puslespil til min datter.
Du skal bruge et puslespil, fint sandpapir, stempler og stempelsværte. Hvis du vil have stemplerne til at ligge i ’lag’, skal du også bruge post-it noter og en saks. En pen til at tegne op med til sidst er også en god ide.
Start med at give hele puslespillet en omgang med sandpapiret, så stemplerne 'bider' bedre fast. Det er ikke meget der skal slibes, bare lige lidt i overfladen. Hvad du end vil have til at være forrest på dit billede skal du stemple først. I dette tilfælde vil jeg gerne have bladene til at ligge foran løven, så jeg stempler bladene først. Derefter stempler jeg bladene igen på en post-it note, og klipper ud langs kanten. Her kan det godt betale sig at være omhyggelig. Grunden til at stempler på en post-it note er for at kunne klistre den ovenpå de stemplede blade på puslespillet. Så når du stempler på post-it noten, så husk at stemple hen over det klistrede område, så den kan sidde fast.
Jeg glemte desværre at tage et billede af at have stemplet løven, men han er der altså, nede under den gule post-it note. Da jeg gerne vil have en sol i toppen af puslespillet, men bag løven, har jeg lavet en post-it udgave af løven også, og lagt en over.

Her er det færdige resultat, med løven bag bladene og solen bag løven. Ofte kommer stemplerne ikke helt tæt på kanterne på puslebrikkerne. Så med en pen, der er velegnet til hvad jeg end vil farvelægge med, tegne jeg lige så forsigtigt de sidste detaljer ind.

Rigtig god fornøjelse og god weekend.
Lina

3 kommentarer:

 1. Det var dog en fantastisk idé med sådan et puslespil, det skal helt sikkert prøves :o)
  Kan man farvelægge med copic-penne på puslespillet?

  SvarSlet
 2. Ja det kan du sagtesn, især hvis du husker lige at give det lidt sandpapir først. Men det er en meget glat overflade, så det er ikke så nemt at 'blende' farverne sammen, og det reagerer lidt anderledes end når man farver på almindeligt papir.

  SvarSlet
 3. En rigtig god ide med at lave sit eget puslespil også det at man kan lægge stemplerne ovenpå hinanden. Det tror jeg at jeg lige må kigge lidt nærmere på :-)

  SvarSlet